Bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Akad'Emek Öğrenci Kurultayı" 12-15 Nisan 2017 tarihleri arasında Zonguldak Ereğli'de gerçekleşti. "Söz Çalışma Ekonomisi Öğrencilerinde" sloganı ile yola çıkan kurultay, Türk Metal Sendikası ve Uludağ Üniversitesi ortaklığında çalışma hayatına ilişkin sunumlara ev sahipliği yaptı.

Bölüm Başkan Yardımcımız Doç. Dr. Yücel UYANIK, öğrenci kurultayında oturum başkanı olarak yer alırken öğrencilerimizden Büşra DAĞ, “Türk Belgesel Filmlerinde Zonguldak’ta Gerçekleşen Madenci Direnişlerinin Çalışma Hayatına Etkisi” adlı sunumunu  ve öğrencilerimizden  Meliha AKIN  “Enformel Sektörde Ev  İşçilerinin Örgütlenmesi” adlı poster tebliğini gerçekleştirdi.

4. Akad'Emek Öğrenci Kurultayı'na bölümüzü temsilen bölüm araştırma topluluğumuz ÇEKAT'ın Başkanı Recep Kaan ORHAN ve bölümümüzün lisans ve yüksek lisans öğrencileri de katıldı.